Familie en vrienden nemen afscheid van voetballer Sala

VIDEOFamilie en vrienden hebben spits Emiliano Sala de laatste eer bewezen. Ze woonden de uitvaart bij in een gymzaal in de Argentijnse stad Progreso, waar de verongelukte Argentijnse voetballer vroeger vaak speelde. 

Het lichaam van de 28-jarige Sala kreeg een heldenontvangst in Progreso, waar veel mensen hun laatste eerbetuigingen aan hun voetbalidool brachten voordat het lichaam werd weggevoerd voor de crematie. ,,Het is iets dat ik nog steeds niet kan begrijpen of accepteren omdat het zoveel pijn doet,” zei Lucia Torres in tranen. ,,Mijn stad ging op 21 januari dicht en is tot op de dag van vandaag gesloten.”

Sala was de bekendste persoon uit Progreso, een stad met enkele duizenden inwoners in de Argentijnse provincie Santa Fe, en werd door velen aanbeden. Hij was van kinds af aan bekend als ‘Emi’.

Sala en piloot David Ibbotson zaten in het vliegtuig dat op maandag 21 januari van de radar verdween. De twee waren op weg van Frankrijk naar Engeland, nadat de voetballer van FC Nantes voor 20 miljoen euro was overgenomen door Cardiff City, toen het toestel in zee stortte. 

Uit onderzoek is gebleken dat Sala stierf aan verwondingen aan zijn hoofd en romp toen zijn vliegtuig in het kanaal stortte. 

Nog nooit zoiets gezien

Onder de aanwezigen op de begrafenis waren Cardiff City’s manager Neil Warnock en zijn Nantes teamgenoot Nicolas Pallois. ,,Hij is mijn speler, hij heeft voor mij getekend’, zei Warnock over Sala en voegde eraan toe dat hij de familie van de voetballer heeft ontmoet. ,,En dan kijk je hier rond in het hele dorp. Het is alsof het hele dorp er deel van uitmaakt. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Mensen lieten me foto’s zien waar hij 4 jaar oud was, toen 7 jaar en ik sprak met zijn leraar. “

Sala’s lichaam werd vorige week uit het wrak van de zeebodem gehaald, maar de piloot van het vliegtuig is nog steeds vermist. De autoriteiten hebben gezegd dat het onderzoek van de afdeling luchtongevallenonderzoek tot twaalf maanden kan duren.

Sala’s lichaam werd naar Argentinië overgevlogen en arriveerde vrijdag in Buenos Aires voordat hij naar Progreso werd gereden, waar hij opgroeide.

Volledig scherm
De begrafenis van Emiliano Sala. © REUTERS
Volledig scherm
Cardiff City-manager Neil Warnock. © AP
Volledig scherm
Mercedes Taffarel, de moeder van Emiliano Sala. © AP
Volledig scherm
De gymzaal waar de uitvaart van Emiliano Sala plaatsvond. © AFP
Volledig scherm
Emiliano Sala © EPA