Volledig scherm
Feest na de overwinning van Club Brugge op Antwerp. © Photo News

'Fans van ADO en Willem II zorgen voor problemen in stadion Club Brugge'

Fans van ADO Den Haag en Willem II hebben voor onrust gezorgd bij de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp. ,,Tot een fysieke confrontatie tussen de rivaliserende supporters is het niet gekomen'', zegt korpschef Dirk Van Nuffel tegen Het Laatste Nieuws. Wel werden 120 arrestaties verricht.

Na de wedstrijd probeerden fans in het bezoekersvak te komen, waarna het tot duw- en trekwerk kwam. ,,Twee stewards en een politieman zijn daarbij ten val gekomen. Ze raakten lichtgewond. Alle amokmakers zullen geïdentificeerd worden'', zegt korpschef Van Nuffel. In totaal waren 400 politiemensen aanwezig rond het stadion.

Het waren vooral aanhangers van ADO Den Haag in het vak van Club Brugge die voor onrust zorgden in het stadion. Ze kregen het aan de stok met supporters van Willem II, die een samenwerkingsverband hebben met de fans van Antwerp. Met obscene gebaren en gejoel probeerden ze hen te provoceren. Enkele ogenblikken later probeerden de ADO-supporters het uitvak binnen te komen. ,,De ordediensten zijn daarbij tussenbeide gekomen.''

ADO Den Haag wilde vanavond niet reageren op de misdragingen van hun fans.

Valse kaartjes

Vlak voor de wedstrijd merkte de politie op dat verschillende supporters van ADO met valse tickets het stadion probeerden binnen te komen. ,,Zij werden bestuurlijk aangehouden. Onze Nederlandse collega’s zullen op de hoogte gebracht worden'', zegt de korpschef. Tot grote rellen kwam het uiteindelijk niet. In totaal zette de politie 400 manschappen in. ,,Iedereen heeft prima werk geleverd'', besluit Van Nuffel. De politiemacht was dan ook indrukwekkend. Naast gepantserde wagens was ook luchtsteun voorzien.

Volledig scherm
De spelers van Antwerp balen. © BELGA