REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Fatale klap voor de Super League? Investeerder trekt de handen af van het gehate project

Het doek lijkt nu écht te vallen voor de gehate European Super League. De belangrijkste financier (de Amerikaanse zakenbank JP Morgan) heeft de beloofde miljardeninvestering teruggetrokken. En daarmee lijkt er geen financiële basis meer te zijn voor het project.

27 reacties

  • Kevin Boogaard

    2 jaar geleden
    Ik snap best waarom deze clubs dit willen en begrijp ook wel dat dit er op enig moment in een of andere vorm er ook wel zal komen. Maar als je een Amerikaans systeem wil introduceren pak het dan goed aan en start niet met 12 clubs maar met 32 clubs (nba heeft 30 teams, mlb heeft er 30 en nfl heeft er 32 ) zorg voor een degradatie regeling waar de winnaars van UCL en UEL promoveren en de twee laatste clubs degraderen. Geen vaste plaatsen iedereen kan erin en iedereen kan eruit.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Corrupte Zuid Europese lamzakken. Nog nooit gelukt om met de bestaande middelen een begroting rond te krijgen. Harder werken = meer winnen = meer verdienen. Dan hoeft een ander je tekorten niet aan te vullen. Jankvolk. R. De hooge
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Als de UEFA nu is het lef had om de clubs die miljoenen schuld hebben bij o.a. bij de banken, vooral in Spanje een verbod gaven om de eerste 3 jaar geen spelers meer te kopen en de schulden aan de banken terug te betalen dan had de EEG niet de banken in Spanje overeind hoeven te houden en had Nederland er ook daaraan hoeven mee te betalen! J. van der Plaat.
  • Marc Schönberger

    2 jaar geleden
    Barcelona kampt met een miljoenen-, zoniet miljardentekort, Real Madrid verkocht regematig onroerend goed/grond in de hoofdstad om hun tekorten te drukken/dekken. Van Juventus weet ik het niet, die geven echter ook (te?) veel geld uit. Het zijn niet toevallig deze 3 clubs die nog heil zien in deze Super League. Is deze Super League voor deze 3 een vehikel om de eigen tekorten weg te werken ten koste van de andere clubs die het beter voor mekaar hebben?
  • JOHN MULDER

    2 jaar geleden
    John Mulder Waar maken mensen zich druk over. Als niemand kijkt of naar de stadions gaat, gaat die hele super league binnen no time failliet. Maar dan moet wel ook geregeld zijn dat de verenigingen en spelers uitgesloten zijn voor de nationale competities voor 10 jaar. Lege stadions, geen kijkers en giga salarissen houden Barcelona en Real Madrid niet vol. Beide hebben nu al een schuldenberg. De clubbalans wordt kunstmatig positief door de mogelijke verkoopwaarde van spelers op te nemen.