FC Barcelona lijdt eerste thuisnederlaag sinds twee jaar

VideoDe supporters in Camp Nou wisten vanavond niet wat ze meemaakten. FC Barcelona ging voor het eerst sinds 10 september 2016 in eigen huis onderuit. Real Betis won ondanks de rentree van Lionel Messi met 3-4.

Barça moest voor het eerst sinds 12 april 2003 vier treffers in Camp Nou incasseren. Toen werd er met 2-4 verloren van Deportivo La Coruña. Roy Makaay scoorde toen twee keer in Camp Nou.

Betis kwam al na ruim een halfuur op 0-2 dankzij prima uitgespeelde doelpunten van Júnior Firpo en Joaquín. Lionel Messi, terug na een armkwetsuur, bracht de spanning terug door na een overtreding van Tello op Arthur de toegekende penalty hard en hoog binnen te schieten.

Jasper Cillessen zag daarna vanaf de bank hoe eerste doelman Marc-André ter Stegen blunderde bij de 1-3. Het schot van Givani Lo Celso was houdbaar, maar de Duitse keeper liet de bal tussen zijn handen glippen. Cillessen maakte de vorige thuisnederlaag in 2016 mee. Hij maakte toen zijn debuut voor Barça in de wedstrijd tegen Alaves (1-2).

Arturo Vidal leek in de 79ste minuut de wedstrijd nog spannend te maken door na een voorzet van Munir de 2-3 te maken. Zijn treffer werd ook na tussenkomst van de VAR goedgekeurd omdat Munir randje buitenspel stond. Slechts vier minuten later breidde Sergio Canales de marge weer uit. Een minuut ervoor moest Ivan Rakitic na zijn tweede gele kaart van het veld. Messi maakte in de 92ste minuut nog even spannend door van dichtbij de 3-4 binnen te tikken, maar verder kwam de thuisploeg niet. Ook die treffer keurde de VAR na verdenking van buitenspel goed. 

Barça behoudt nog wel de koppositie maar ziet Deportivo Alavés en Atlético Madrid wel dichterbij komen. Het verschil is nog maar één punt. Atlético maakte gisteren tegen Bilbao tot twee keer toe een achterstand goed. Stadsgenoot Espanyol had vanavond naast FC Barcelona kunnen komen, maar er weg met 2-1 verloren bij Sevilla FC.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS