Volledig scherm
Ritsu Doan in het shirt van FC Groningen. © Getty Images

FC Groningen-speler Doan voor het eerst opgeroepen voor Japan

Ritsu Doan mag zich voor het eerst melden bij de nationale ploeg. De nieuwe bondscoach Hajime Moriyasu van Japan heeft de middenvelder van FC Groningen opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Chili (7 september in Sapporo) en Costa Rica (11 september in Osaka). De net twintigjarige Doan kreeg niet eerder een uitnodiging voor de nationale ploeg.

FC Groningen huurde Doan vorig seizoen van Gamba Osaka. De Japanner groeide uit tot de smaakmaker van de noorderlingen en maakte negen doelpunten in de eredivisie. FC Groningen betaalde in de zomer zo'n 2 miljoen euro om de aanvallende middenvelder definitief over te nemen.

Japan bereikte op het WK de achtste finales, waarin België net te sterk bleek (2-3). Heel wat gelouterde internationals, onder wie Keisuke Honda, namen na het toernooi afscheid. Bondscoach Moriyasu gaat nu bouwen aan een nieuw elftal.

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.