Volledig scherm
© Photo News

FC Köln zo goed als gedegradeerd

FC Köln speelt zo goed als zeker volgend jaar in de 2. Bundesliga. Na het 2-2 gelijkspel tegen Schalke 04 kan alleen een wonder de club uit Keulen redden. 

FC Köln heeft een achterstand van acht punt op nummer 16 Freiburg. Dat betekent dat de ploeg van trainer Stefan Ruthenbeck alle drie resterende wedstrijden moet winnen en hopen dat de concurrent punten laat liggen. Freiburg heeft bovendien een beter doelsaldo ( -25 tegen -29). 

Köln stond al in de 23ste minuut met 0-2 achter na goals van Breel Embolo en Yevhen Kononplyanka. Leonardo Bittencourt deed in de 26ste minuut wat terug. Marcel Risse gaf zeven minuten voor tijd het thuispubliek weer hoop, maar verder kwamen De Geitenbokken niet. 

Schalke 04 is nog niet zeker van de tweede plaats. De club heeft nu 56 punten, twee meer dan rivaal Borussia Dortmund. Dortmund versloeg zaterdag nummer vier Bayer Leverkusen met 4-0. Leverkusen bleef daardoor op 51 punten staan. Hoffenheim (49), RB Leipzig (47) en Eintracht Frankfurt (46) azen ook nog op een ticket voor de Champions League.

Volledig scherm
© AP