Volledig scherm
Feyenoord-supporters willen gaan lopen van de Spaanse trappen in Rome naar het Stadio Olimpico. © anp

Feyenoord-fans: 'We lopen toch naar stadion in Rome'

Supporters negeren massaal de oproep van Feyenoord om donderdag met de bus naar het stadio Olimpico te reizen voor het Europese treffen met AS Roma. Op onder meer de toonaangevende supportersite Lunaticnews staat zelfs een tijdstip en plek voor vertrek.

Quote

We hebben contact opgenomen met de Italiaanse autoritei­ten

Lunatic news

De club riep de duizenden supporters die naar Rome reizen vandaag in het AD Rotterdams Dagblad juist op om met de bus te reizen om een treffen met de rivalen te voorkomen.

Volgens de supportersite vertrekt de stoet donderdagmiddag om half vijf vanaf de Spaanse trappen 'onder de begeleiding van de Italiaanse politie'. ,,We hebben contact opgenomen met de Italiaanse autoriteiten. Tevens is de  voetbaleenheid van de Rotterdamse politie betrokken bij het in goede banen leiden van de stoet en de communicatie met de Italiaanse autoriteiten.''

Speciale bus
Feyenoord stelt echter dat de politie in Rome juist heeft bepaald dat de duizenden supporters met een speciale bus moeten reizen. De politie zou bruggen en andere toegangswegen bewaken om te voorkomen dat het legioen toch te voet gaat. De bus zou de toegangskaart tot het stadion zijn.

Verslaggever Adrianne de Koning reist vandaag af naar Rome, op zoek naar verhalen van supporters die de eerste keer een buitenlandse wedstrijd van Feyenoord bezoeken of juist de honderdste keer. Supporters die via een grote omweg naar Rome reizen, of juist in de buurt wonen. Wat is de magie van zo'n buitenlandse wedstrijd? Neem contact op op a.dekoning@ad.nl of via @adrianne010