Volledig scherm
© Pro Shots

Fortuna Düsseldorf in blessuretijd kampioen in 2. Bundesliga

Fortuna Düsseldorf komt komend seizoen uit op het hoogste niveau in Duitsland. In een direct duel met achtervolger FC Nürnberg was het Kaan Ayhan die in blessuretijd de belangrijke 2-3 maakte. 

Beide ploegen waren al zeker van promotie naar de Bundesliga. Fortuna kwam al na twaalf minuten op een 2-0 achterstand. Takashi Usami maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer. Niko Giesselmann en Kaan Ayhnan zorgden voor het titelfeest van Fortuna. 

Holstein Kiel, dat met 6-2 won van Eintracht Braunschweig, speelt tegen VfL Wolfsburg het promotie/degradatie-duel. Braunschweig degradeerde door de nederlaag naar de 3. Bundesliga. 

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.