Fortuna Düsseldorf met doodshoofd-shirt tegen Bayern

Fortuna Düsseldorf speelt de wedstrijd tegen Bayern München in de Bundesliga op 23 november in een speciaal shirt in samenwerking met de Düsseldorfse punkband Die Toten Hosen.

,,Onder het motto 'Alles aus Liebe' - naar een nummer van de band - spelen de voetballers uit Düsseldorf in een zwart shirt met rode strepen met in het midden het logo met de ster en het doodshoofd.

Volledig scherm
Fans van Fortuna Düsseldorf. Inzet: het speciale shirt. © REUTERS

,,Fortuna en Die Toten Hosen, die horen bij elkaar zoals Düsseldorf en Altbier. Dat de ploeg uitgerekend met ons logo tegen Bayern speelt, daar gaat voor ons een kinderdroom mee in vervulling", laat de punkband weten.

Het is niet de eerste samenwerking tussen de band en de voetbalclub uit Düsseldorf. In 1989 gaven Die Toten Hosen voor ieder verkocht concertkaartje een D-mark aan de club zodat jeugdspeler Oliver Hesch een contract kon krijgen en de transfer van Anthony Baffoe betaald kon worden. In 2001 werd de band zelfs hoofd- en shirtsponsor om de club te redden toen die in financiële problemen zat. De bandleden zijn voor hun verdiensten voor Fortuna in 2012 tot ereleden uitgeroepen.