Volledig scherm
Robbie Fowler. © Getty Images

Fowler begint trainersloopbaan in Australië

De Engelse oud-international Robbie Fowler gaat aan de slag als coach in de Australische A-League. De 44-jarige Brit heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij het sukkelende Brisbane Roar. 

De voormalige aanvaller van onder meer Liverpool, Leeds United en Manchester City speelde zelf in de nadagen van zijn loopbaan voor het inmiddels verdwenen North Queensland Fury en Perth Glory. Hij beëindigde zijn profcarrière in 2012 in Thailand.

Fowler heeft nog maar weinig ervaring als hoofdcoach. Hij was alleen een seizoen speler-trainer Muangthong United. Toch denkt het bestuur van Brisbane Roar dat hij de juiste man is om de zieltogende ploeg nieuw leven in te blazen. Brisbane Roar verloor in het afgelopen weekeinde voor eigen publiek nog met 1-6 van Newcastle Jets en staat op de voorlaatste plek in de A-league, met slechts vier overwinningen in 26 wedstrijden.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Samenvatting

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.