Fred Rutten
Volledig scherm
Fred Rutten © BELGA

Fred Rutten stapt op bij Anderlecht

Het avontuur van Fred Rutten bij Anderlecht is nu al voorbij. De Belgische club laat weten dat de partijen na onderling overleg uit elkaar gaan.

Anderlecht geeft aan dat er drie dagen overleg is geweest voordat de knoop is doorgehakt. ,,Rutten heeft beslist dat hij geen deel wil uitmaken van het sportieve plan van Anderlecht voor volgend seizoen. Aangezien hij de sportieve staf alle kansen wil geven om de toekomst optimaal voor te bereiden, zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking per direct stop te zetten.”

,,De directie waardeert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden. Zijn fair play-houding ten opzichte van RSC Anderlecht laat ons toe het sportieve project van volgend seizoen in optimale omstandigheden voor te bereiden”, aldus technisch directeur Frank Arnesen. ,,We gaan in de beste verstandhouding en met wederzijds respect uit elkaar. We wensen Fred veel succes in zijn verdere carrière.”

Rutten werd begin januari aangesteld bij de Belgische topclub. Anderlecht dreigde op dat moment de play-offs voor het kampioenschap mis te lopen. Uiteindelijk kwam de club toch nog bij de eerste zes terecht waardoor het de play-offs afdwong. Na drie duels staat Anderlecht daarin op een vijfde plek op een onoverbrugbare achterstand voor de Champions League plaatsen.