Volledig scherm
Michael Frontzeck werkte eerder als trainer van Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga © pro shots

Frontzeck moet Hannover 96 redden

Michael Frontzeck is de nieuwe trainer van Hannover 96. De Duitse club heeft dat vandaag bekendgemaakt, nadat eerder op de dag Tayfun Korkut was ontslagen. De 51-jarige Frontzeck tekent bij Hannover 96 een contract tot het eind van het seizoen.

Korkut werd verantwoordelijk gehouden voor de matige resultaten. Hannover 96 ging zaterdag kansloos onderuit tegen Bayer Leverkusen (4-0). De formatie staat vijftiende in de Bundesliga en strijdt tegen degradatie.

,,Michael Frontzeck heeft het volledige vertrouwen dat hij ons in de Bundesliga houdt", zei voorzitter Martin Kind maandag in een toelichting.

De voormalige Duitse international was eerder in dienst bij Hannover 96. In 2004 en 2005 was hij er assistent-trainer. ,,Hij kent de Bundesliga en beschikt over ruime ervaring", aldus technisch directeur Dirk Dufner.

De nieuwe trainer staat dinsdagochtend voor het eerst voor de groep in de voorbereiding op de belangrijke thuiswedstrijd tegen Hoffenheim zaterdag. Als Frontzeck degradatie weet te voorkomen, zal hij nog een seizoen in Hannover blijven.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement