Volledig scherm
Cristiano Ronaldo © AFP

Geen sanctie voor Ronaldo na missen verplichte persconferentie

Als 'man of the match' van de wedstrijd op de Confederations Cup tegen Mexico had de Portugese aanvoerder Cristiano Ronaldo zich eigenlijk op de persconferentie moeten melden. De superster van Real Madrid had echter geen zin in moeilijke vragen over zijn toekomst en liet zich daarom niet zien in de perszaal van het stadion in Kazan. 

De wereldvoetbalbond FIFA, doorgaans heel streng als de strakke regels worden gebroken, zag het door de vingers.

,,Ronaldo had een relevante reden om niet te komen'', meldde de FIFA. ,,Volgens de Portugese bond moest hij zich laten behandelen en kon hij daardoor niet naar de persconferentie komen.'' De behandeling bleek van korte duur, want al een paar minuten later snelde Ronaldo naar de spelersbus, zonder de pers te woord te staan. 'CR7' vertolkte zeker geen hoofdrol in Kazan. Hij leverde wel de assist bij de openingstreffer van Ricardo Quaresma, in de wedstrijd die in 2-2 eindigde.

Ronaldo werd vorige week door de Spaanse justitie aangeklaagd voor belastingfraude. De superster van Real Madrid zou daar zo boos over zijn, dat hij wil vertrekken uit Spanje. In het openbaar heeft Ronaldo daar nog niets over gezegd.