Volledig scherm
Paolo Guerrero. © AP

Geen WK voor Peru-captain Guerrero vanwege dopingzaak

Peru-aanvoerder Paolo Guerrero ontbreekt toch op het WK voetbal. Het sporttribunaal CAS heeft vanavond het hoger beroep van dopingautoriteit WADA gehonoreerd. Guerrero heeft vanmiddag een schorsing van veertien maanden gekregen, die met terugwerkende kracht pas in januari 2019 is verlopen.

Guerrero maakte vorige week zijn rentree bij Flamengo, nadat hij zijn schorsing van zes maanden had uitgezeten. De aanvaller kreeg die straf omdat vorig jaar sporen van cocaïne waren aangetroffen bij een dopingtest na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië.

Guerrero was aanvankelijk voor een jaar geschorst, maar de beroepscommissie van wereldvoetbalbond bracht de straf terug tot een half jaar. Door de vermindering van de schorsing zou Guerrero toch kunnen meedoen aan het WK. Het WADA was het daar niet mee eens en vroeg bij het CAS om heropening van de zaak. Het antidopingbureau eiste een schorsing van Guerrero van een tot twee jaar.

Guerrero beweerde door medicijnen positief te hebben getest. De oud-speler van Bayern München en Hamburger SV hoopte dat het CAS hem vrij zou pleiten.