Volledig scherm
Fenerbahce-voorzitter Aziz Yildirim is een van de hoofdrolspelers van het omkoopschandaal in de Turkse liga. © epa

Gefrustreerd Fenerbahçe vraagt om degradatie

UpdateFenerbahçe beleeft een van de zwartste periodes uit het bestaan van de club. De Turkse grootmacht is verwikkeld in een grootschalig omkoopschandaal. De nationale voetbalbond besloot eerder deze week Fenerbahçe terug te trekken uit de Champions League.

Als de aanhangers van de Turkse topclub dachten dat de bodem inmiddels bereikt is, hebben die het goed mis. De club meldt vandaag dat het in een gesprek met afgevaardigden van de Turkse bond heeft gevraagd te mogen degraderen naar de tweede klasse.

Volgens vice-president Ali Koç heeft de club dit gedaan uit protest tegen de zware maatregelen van de bond. 'Als we niet in de Champions League kunnen spelen, waarom zitten we dan in de Süper Lig?', verduidelijkte coach Aykut Kocaman.

Het Turks voetbal is al weken in de ban van een omkoopschandaal waarbij naast Fenerbahçe ook topclubs als Besiktas en Trabzonspor betrokken zijn. De politie doet onderzoek naar meer dan 19 verdachte duels en heeft de afgelopen tijd meer dan 80 managers, spelers en trainers aangehouden en verhoord.