Volledig scherm
© afp

Getackelde vluchtelingen ontmoeten Ronaldo en co

Osama Abdul Mohsen en zijn zoontje Zaid werden wereldnieuws, toen een cameravrouw hen bij de Hongaarse grens bewust liet struikelen. In Spanje worden de twee Syrische vluchtelingen wel hartelijk ontvangen. Eerst kreeg Osama Abdul Mohsen een baan als voetbaltrainer aangeboden en vandaag kwam een jongensdroom van zijn zoontje in vervulling: hij mocht Cristiano Ronaldo ontmoeten.

Ook andere spelers van Real Madrid, zoals Kiko Casilla, Pepe, Luka Modric, Toni Kroos en Lucas namen alle tijd voor de Syrische vluchtelingen. Ook Mohammad, de andere zoon van Osama Abdul Mohsen, kreeg een rondleiding op Valdebebas, het trainingscomplex van Real Madrid. Zaterdag wonen zij in het Bernabéu de competitiewedstrijd tegen Granada bij.

Het gezin krijgt een appartement in Getafe, een voorstad van Madrid. Osama Abdul Mohsen gaat bij Cenafe, de nationale opleiding voor voetbaltrainers, werken. In Syrië was hij werkzaam bij een eerste-divisieclub.

De Hongaarse cameravrouw Petra László heeft een week geleden haar excuses aangeboden voor het pootje haken van de twee Syriërs. Osama Abdul Mohsen en zijn zoontje Zaid waren op de vlucht voor de Hongaarse politie.