Volledig scherm
© Photo News

Giggs wil bondscoach van Wales worden

Ryan Giggs heeft zichzelf naar voren geschoven als bondscoach van Wales. De 44-jarige Giggs wil graag Chris Coleman opvolgen. ,,Ik heb nog met niemand van de bond gesproken, maar natuurlijk ben ik geïnteresseerd'', zei de voormalige vleugelspits van Manchester United bij Sky Sports. ,,Ik wil graag weer als trainer aan de slag. Bondscoach van Wales worden, is een prachtige functie.''

Volledig scherm
Giggs in 2003 in het shirt van Wales. © pro shots / Action Images

Coleman had Wales bijna zes jaar onder zijn hoede. De 47-jarige Welshman, die zijn land vorig jaar bij het EK-debuut naar de halve finales leidde, ging vorige maand als clubtrainer aan de slag bij Sunderland.

De oud-internationals John Hartson en Craig Bellamy lieten al snel weten graag bondscoach te worden. Ook Osian Roberts, de assistent van Coleman, stelde zich kandidaat. 

Giggs voegde zich zaterdag in dat rijtje. De 64-voudig international zat aan het einde van het seizoen 2013-2014 een aantal wedstrijden als trainer op de bank bij ManUnited na het ontslag van David Moyes. Hij ging daarna verder als assistent van Louis van Gaal. De Welshman verliet de club waarvoor hij zijn hele carrière speelde toen José Mourinho de nieuwe manager werd.