Volledig scherm
Olivier Giroud maakte er drie. © EPA

Giroud ontpopt zich tot “Mr. Europa League”, Valencia door oog van de naald

De Europa League kan het teleurstellende seizoen voor Chelsea nog enigszins redden. De Londenaren bereikten vanavond de kwartfinales. Chelsea was met 5-0 te sterk voor Dinamo Kiev. Een week eerder won het elftal van de Italiaanse trainer Maurizio Sarri de thuiswedstrijd met 3-0.

Volledig scherm
© Getty Images

Van spanning was in Kiev geen sprake. Olivier Giroud opende al na vijf minuten de score. De Franse aanvaller verdubbelde na ruim een half uur de voorsprong. Ook het derde doelpunt viel nog in de eerste helft. De Spaanse verdediger Marcos Alonso scoorde.

Na de pauze was Giroud voor de derde keer trefzeker. Hij kopte de bal binnen na een vrije trap van Willian. De laatste treffer kwam op naam van Callum Hudson-Odoi.

De Engelse clubs doen het dit seizoen goed in de Europese toernooien. Manchester City, Tottenham Hotspur, Manchester United en Liverpool bereikten de afgelopen dagen de kwartfinales van de Champions League. Arsenal kan zich later op donderdag nog plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League.

Volledig scherm
© EPA

Valencia ontsnapt aan uitschakeling

Valencia heeft zich met heel veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De Spanjaarden kwamen bij Krasnodar in de 85e minuut op achterstand maar bereikten door een treffer van invaller Gonçalo Guedes alsnog de laatste acht. De Portugees scoorde in de derde en laatste minuut van de toegevoegde tijd: 1-1.

Valencia won een week eerder voor eigen publiek met 2-1. Bij een nederlaag van 1-0 was het elftal van coach Marcelino García Toral uitgeschakeld op basis van het door Krasnodar gemaakte doelpunt in de uitwedstrijd. Guedes maakte met zijn heel late treffer een abrupt einde aan de vreugde in Krasnodar.

Volledig scherm
© AFP

Villarreal en Sevilla kunnen zich later op donderdag als tweede en derde Spaanse ploeg kwalificeren voor de kwartfinales van de Europa League.

Volledig scherm
© REUTERS