Marcus Thuram knielt na zijn eerste goal voor Gladbach.
Volledig scherm
Marcus Thuram knielt na zijn eerste goal voor Gladbach. © EPA

Gladbach-spits komt na goal met eerbetoon aan George Floyd

StatementBorussia Mönchengladbach-aanvaller Marcus Thuram vierde zijn doelpunt tegen Union Berlin vanmiddag op bijzondere wijze. De Fransman ging na zijn rake kopbal (2-0) op één knie zitten als eerbetoon aan George Floyd, de Afro-Amerikaan die vorige week door politiegeweld in Minneapolis om het leven kwam.  

 1. Protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld worden steeds grimmiger
  Play
  video

  Protesten in de Verenigde Staten tegen politiege­weld worden steeds grimmiger

  De protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld na de dood van de 46-jarige George Floyd, worden steeds grimmiger. In zeker dertig steden kwam het tot grote demonstraties, die weliswaar vreedzaam begonnen, maar steeds vaker ontaardden in zware rellen. In de meeste steden in de Verenigde Staten is een avondklok ingesteld. In verschillende staten wordt intussen de Nationale Garde ingezet. In Minneapolis werd het lichaam van een man aangetroffen naast een uitgebrande auto. Ook in Indianapolis viel een dode na een schietpartij, waarbij de politie niet betrokken was.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.