Volledig scherm
Guardiola eerder dit seizoen. © AFP

Guardiola: City is verbazingwekkend in alle facetten

Als eerste Spaanse trainer heeft Pep Guardiola de titel gepakt in de Premier League. De 47-jarige Catalaan stond vandaag op de golfbaan toen concurrent Manchester United verloor van West Bromwich Albion (0-1). Zonder zelf te spelen, werd het kampioenschap van Manchester City daarmee een feit.

,,Deze jongens zijn fantastisch, geweldig en ongelooflijk goed'', zei Guardiola, wiens elftal zaterdag op Wembley al won van Tottenham Hotspur (1-3). City verloor slechts twee van de 33 competitieduels en maakte al 93 doelpunten. Tussen augustus en december won de lichtblauwe formatie van Guardiola achttien wedstrijden op rij, een record in de Premier League. ,,Deze club is verbazingwekkend in alle facetten'', aldus Guardiola, die voor de zevende keer in zijn negen seizoenen als trainer op het hoogste niveau landskampioen werd.

De Spanjaard deed dat drie jaar op rij met FC Barcelona (2009, 2010 en 2011) en in al zijn jaren bij Bayern München (2014, 2015 en 2016). Alleen in zijn laatste seizoen bij Barça en eerste bij City werd Guardiola geen kampioen. Op zijn erelijst als hoofdtrainer prijken nu al 24 prijzen.

Volledig scherm
© Getty Images