Guardiola: Dankbaar voor de Nederlandse voetbalcultuur

VideoManchester City is dit seizoen oppermachtig in de Premier League. Succescoach Pep Guardiola legt in een gesprek met Ziggo Sport uit hoe hij als coach beïnvloed is door het Nederlandse voetbal. 

,,Het gaat om de filosofie. Ik ben vroeger omringd door Johan Cruijff en Louis van Gaal. Ik ben erg beïnvloed door het Nederlandse voetbal'', aldus de Spaanse oefenmeester. ,,Hoe we willen spelen, de posities, het overspelen...Iedereen moet begrijpen waarom er op een bepaalde manier wordt gespeeld.  Het moet aantrekkelijk zijn voor de toeschouwers. Daarom zal ik altijd dankbaar zijn voor jullie cultuur.  Het heeft me een bijzondere visie gegeven.'' 

Op wat er fout gaat met de Nederlandse nationale ploeg heeft de coach geen duidelijk antwoord. ,,Ik weet niet wat er nu fout gaat in het Nederlandse voetbal. Ik ben er niet bij. Maar als je erin blijft geloven kom je terug.'' Guardiola nam het ook nog op voor Ronald Koeman. ,,Ik wens Ronald het beste. Hij is een vriend van mij. Hij weet het beste hoe hij zijn spelers kan laten spelen. Ik weet zeker dat het beter zal gaan. Ronald zal het beste uit de jonge spelers halen'', besluit Guardiola. 

Volledig scherm
Pep Guardiola. © Getty Images