Volledig scherm
Pep Guardiola. © Getty Images

Guardiola verlengt contract bij Manchester City

Pep Guardiola heeft zijn contract bij Manchester City verlengd tot de zomer van 2021. De Spaanse succescoach werd in zijn tweede seizoen in Engeland kampioen met 100 punten, een record in de Premier League. 

De 47-jarige Spanjaard leidde City in het afgelopen seizoen glorieus naar de landstitel. De ploeg van Guardiola brak diverse records in de Premier League: 100 punten in één competitie, met de meest doelpunten (106), de meeste overwinningen (32) en het beste doelsaldo ooit. ,,Ik voel me opgewonden en blij'', liet Guardiola weten. ,,Het is heerlijk om bij deze club te werken. Ik heb het elke dag bij City naar mijn zin. Samen gaan we de komende jaren er het beste uit halen. Daar ligt mijn ambitie, de spelers beter maken en daarmee ook het team.''

Zijn eerste contract bij Manchester City liep in de zomer van 2019 af, maar beide partijen zijn duidelijk tevreden over de samenwerking. Guardiola moest in zijn eerste seizoen in Engeland de landstitel nog aan Chelsea laten, maar dit seizoen was Manchester City in de eigen competitie niet te stoppen. In de Champions League volgde in de kwartfinale echter wel een pijnlijke uitschakeling door Liverpool. In de FA Cup was Wigan Athletic te sterk, maar de League Cup werd wel veroverd door een 3-0 zege op Arsenal in de finale op Wembley. 

Eerder werkte Guardiola al met succes bij FC Barcelona (veertien prijzen) en Bayern München (zeven prijzen). Als speler kwam de Cruijff-adept uit elf seizoenen uit voor FC Barcelona. Daarna speelde de middenvelder nog voor Brescia, AS Roma, Al-Ahli en Dorados. 

OptaJoe on Twitter

72.4% - Pep Guardiola has the best win percentage of any manager in Premier League history (min. 5 games). Extension.

Volledig scherm
Pep Guardiola. © REUTERS