Volledig scherm
Mohamed Ihattaren. © BSR Agency

Halihodzic laat Ihattaren buiten selectie Marokko

Vahid Halihodzic heeft Mohamed Ihattaren, het toptalent van PSV, niet opgenomen in zijn eerste definitieve selectie van Marokko. Van de eredivisiespelers ontving alleen Ajacied Hakim Ziyech een uitnodiging. Zijn ploeggenoot Noussair Mazraoui werd geselecteerd voor Jong Marokko. 

Aan de pas 17-jarige Ihattaren, die de voorbije weken opviel bij PSV met uitstekende wedstrijden en enkele goals, wordt aan twee kanten getrokken. Tegelijk ontving hij een uitnodiging voor de voorlopige selectie van Marokko voor oefeninterlands tegen Burkina Faso en Niger én Jong Oranje. 

Ihattaren zei meteen na zijn uitverkiezing voor Marokko dat hij nog steeds geen keuze heeft gemaakt. Dat wil hij in overleg doen met zijn ouders. Volgens bondscoach Ronald Koeman is Ihattaren ‘voetbalnederlander’. ,,Als hij voor Marokko wil kiezen, dan moet hij een traject in met vergunning en zo”, zo zei hij zondagavond bij Studio Voetbal.

Ook Karim El Ahmadi en Mbark Bousouffa ontbreken bij de Marokkaanse selectie. Zij gaven na de Afrika Cup aan te stoppen. Soufyan en Nordin Amrabat werden wel uitgenodigd door Halihodzic, die pas werd aangesteld als opvolger van Hervé Renard, die na de Afrika Cup opstapte en inmiddels bondscoach is van Saoedi-Arabië.