Volledig scherm
Marek Hamšík in actie tegen Sampdoria. © AFP

Hamšík nieuwe topscorer aller tijden van Napoli

Marek Hamšík is de nieuwe all-time topscorer van Napoli. De 30-jarige middenvelder uit Slowakije maakte vanmiddag zijn 116de treffer voor de club uit het zuiden van Italie, waarmee hij het record van clubicoon Diego Maradona verbrak.

Hamšík maakte na 39 minuten spelen op aangeven van aanvalsleider Dries Mertens de 3-2 in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria, dat kort daarvoor nog met 1-2 voorstond in Stadio San Paolo. Hamšík maakte in de zomer van 2007 voor 5,5 miljoen euro de overstap van Brescia naar Napoli, dat op dat moment net weer was gepromoveerd naar de Serie A. Met de Slowaak op het middenveld klom Napoli de afgelopen jaren weer helemaal op uit het dal. Dit seizoen wil Napoli voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Italie worden. 

Hamšík maakte zijn eerste doelpunt voor Napoli ook tegen Sampdoria. Dat was op 16 september 2007. Hamšík maakte zijn eerste doelpunt van dit seizoen op 1 oktober. Pas vorige week, uit bij Torino (1-3 winst), maakte hij zijn 115de doelpunt voor Napoli, waarmee hij al op gelijke hoogte kwam met Maradona. Vandaag wipte hij ook direct over het Argentijnse icoon heen. 

Hamšík had 464 wedstrijden nodig om tot zijn 116 doelpunten voor Napoli te komen. Maradona scoorde 115 keer in 259 wedstrijden.

Volledig scherm
Diego Maradona in het shirt van Napoli. © Getty
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS