Marek Hamšík in actie tegen Sampdoria.
Volledig scherm
Marek Hamšík in actie tegen Sampdoria. © AFP

Hamšík nieuwe topscorer aller tijden van Napoli

Marek Hamšík is de nieuwe all-time topscorer van Napoli. De 30-jarige middenvelder uit Slowakije maakte vanmiddag zijn 116de treffer voor de club uit het zuiden van Italie, waarmee hij het record van clubicoon Diego Maradona verbrak.

 1. Mertens staat jaar na transformatie voor jubileumduel
  PREMIUM
  Van dribbelkoning tot topschutter

  Mertens staat jaar na transforma­tie voor jubileumdu­el

  Dries Mertens (30) speelt morgenmiddag tegen Sassuolo zijn 200ste wedstrijd in het shirt van de Società Sportiva Calcio Napoli, de grote voetbaltrots van het zuiden van Italië. Supporters van Gli Azzurri zullen echter zeggen dat er twee verschillende Dries Mertens voor hun club hebben gespeeld: de wisselvallige linksbuiten van de eerste drie seizoenen en de niet te stoppen doelpuntenmachine van het laatste jaar. Hoe groeide de 1,69 meter kleine Belg in Italië uit tot cannonieri?
 2. ‘FC Barcelona dreigt met rechtszaak om contract Frenkie de Jong vanwege criminele activiteiten vorig bestuur’
  Met video
  61

  ‘FC Barcelona dreigt met rechtszaak om contract Frenkie de Jong vanwege criminele activitei­ten vorig bestuur’

  Barcelona wil dat Frenkie de Jong zijn huidige verbintenis met de club doorscheurt en terugschakelt naar zijn oude, eerste contract bij de club. Bij het tekenen van zijn verlenging zou het vorige clubbestuur zich met ‘criminele activiteiten’ hebben beziggehouden. Dat schrijft het gerenommeerde (sport)journalistencollectief The Athletic. De club dreigt met een rechtszaak.