Tim Siekman en Anco Jansen vieren feest na de winst op FC Utrecht.
Volledig scherm
Tim Siekman en Anco Jansen vieren feest na de winst op FC Utrecht. © BSR Agency

Happy end van voetbalsprookje FC Emmen?

Een voetbalfeestje in Emmen, gisteravond na de verdiende overwinning op FC Utrecht (2-0). Handhaving heeft de club van trainer Dick Lukkien nu in eigen hand. ,,We zijn er nu zó dichtbij.”

Door Tim Reedijk

De Graafschap, Excelsior en NAC zullen gisteren met lede ogen hebben toegezien hoe FC Emmen koeltjes met FC Utrecht afrekende. Zonder veel beter te zijn of legio kansen te creëren, stond het bij rust keurig 2-0 voor via Michael de Leeuw en Keziah Veendorp. FC Utrecht kreeg nooit meer het gevoel dat een comeback realistisch was.

De laatste drie wedstrijden van FC Emmen: zeges op Utrecht en sc Heerenveen en een punt tegen NAC (dat in extremis scoorde). ,,We staan de laatste drie wedstrijden heel goed, heel compact”, aldus De Leeuw. ,,We geven weinig kansen weg, creëren onze kansen en op dit moment maken we die ballen ook af. De goals vandaag vallen op cruciale momenten. Al met al een heerlijke avond. We hebben het de laatste drie wedstrijden echt goed voor elkaar.”

Volledig scherm
© BSR Agency

FC Emmen roept al het hele seizoen sympathie op, maar evengoed stevende de club ook hard af op (play-offs voor) degradatie. Maar de laatste weken oogt de ploeg van Lukkien het sterkst van de teams in de onderste regionen. Dinsdag kan daar een gigantische klap op worden gegeven, uit bij De Graafschap. Een directe concurrent. ,,We zijn er nog niet en dat beseffen we”, aldus De Leeuw. ,,Er moeten echt nog resultaten gehaald worden. Dinsdag wordt een mooie wedstrijd.”

FC Emmen dat rechtstreeks in de eredivisie blijft, het is bijna een sprookje voor een club die dit jaar voor het eerst aan de eredivisie mag ruiken. Waar niemand een cent voor gaf, maar die af en toe verraste met spelers als Anco Jansen, De Leeuw en natuurlijk Kjell Scherpen (19) die op de rand staat van een transfer naar Ajax. Gisteren pakte hij op een cruciaal moment dubbele inzetten van Gyrano Kerk. Rechtstreekse handhaving, zo ver wil De Leeuw nog niet kijken. ,,Als het zo ver komt, doen we het heel goed. En we staan er op dit moment goed voor en we gaan er alles aan doen. We zijn er nu zó dichtbij.”