Volledig scherm
Hatem Ben Arfa in een duel met Vincent Kompany. © REUTERS

Hatem Ben Arfa kan eindelijk aan de slag bij Nice

Hatem Ben Arfa draagt vanaf komend seizoen het shirt van Nice. De Franse club bevestigt de komst van de 28-jarige aanvaller vandaag officieel op zijn website.

Ben Arfa tekende begin januari al een contract voor anderhalf jaar bij Nice. De juridische commissie van de Franse voetballiga (LFP) besloot toen echter dat de Franse ex-international tot het einde van het seizoen geen officiële wedstrijden voor het team mocht spelen. De LFP volgde daarmee een beslissing van de Wereldvoetbalbond (FIFA).

Transfervrij
Ben Arfa kwam in januari transfervrij over van het Engelse Newcastle, dat hem de zes maanden daarvoor aan Hull City had uitgeleend. Vóór die verhuurperiode speelde de Fransman echter ook al een duel voor de beloften van Newcastle. In Engeland wordt de beloftencompetitie niet als officieel gezien, maar de FIFA dacht daar anders over. Volgens de regels mag een speler per seizoen maar voor twee clubs officiële wedstrijden spelen.

Blessures
Nu het nieuwe seizoen eraan komt, kan Ben Arfa eindelijk officieel aan de slag bij Nice. De aanvaller, die dertien keer Frans international was, maakte vooral in Frankrijk furore bij Lyon en Marseille. Bij die laatste club versierde hij in 2010 zijn transfer naar Newcastle. Daar kwakkelde het enfant terrible met verscheidene blessures, waardoor hij nooit echt kon doorbreken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement