Volledig scherm
Radamel Falcao, op voorgrond. © Photo News

Hattrick Falcao, curieuze keepersdag voor Lille

Radamel Falcao heeft weer eens laten zien waarom hij een van de meest gevreesde schutters is in de Ligue 1. De Colombiaanse spits van AS Monaco loodste zijn ploeg naar een 1-4 zege op Dijon.

Falcao nam de eerste, derde en vierde treffer van de bezoekers voor zijn rekening. Tussendoor pikte de Braziliaan Jemerson ook zijn goaltje mee bij Monaco, waar Terence Kongolo de hele wedstrijd op de bank bleef. Namens Dijon redde Wesley Saïd de eer.

Voor Falcao was het zijn eerste (valse) hattrick in acht maanden. Op 10 december, uit tegen Girondins Bordeaux, had hij voor het laatst drie treffers gemaakt. 

Curieuze keepersdag bij Lille

Anwar El Ghazi verloor met Lille bij Strasbourg, 3-0. Een nederlaag die werd ingeleid door Lille-doelman Mike Maignan, die na een dik uur rood kreeg. Lille had echter al drie keer gewisseld. Spits Nicolas De Préville kwam daardoor, bij een 0-0 stand, onder de lat te staan.

Volledig scherm
Spits De Préville als keeper. © AFP

Toen Strasbourg echter de leiding had genomen, keerde De Préville verrassend genoeg weer terug in de voorhoede. Met verdediger Ibrahim Amadou tussen de palen ging het niet veel beter: hij moest nog twee keer vissen.