Volledig scherm
Eden Hazard. © HLN

‘Hazard kan Ronaldo nooit doen vergeten’

Arie HaanEden Hazard wordt vanavond om 19.00 gepresenteerd in Santiago Bernabéu. In België hoopt men stiekem op een grootsere entree dan die van Cristiano Ronaldo. Maar kan de Belg de Portugees in Madrid doen vergeten? ,,Nooit van zijn leven.”

De Real Madrid-fans kijken uit naar de komst van de Belg.  Zo zijn er voorafgaand aan zijn presentatie al verschillende marktkraamhouders hun standjes aan het versieren,  met replicashirts en -sjaals van Eden Hazard. 

Volledig scherm
Hazard merchandise. © HLN

De verwachtingen rondom de nieuwe Galáctico zijn hooggespannen. Zo geeft een aantal jonge fans in een interview met het Belgische VTM Nieuws aan erg blij te zijn met zijn komst. ,,Real Madrid heeft een speler als Hazard heel hard nodig. Ik verwacht veel goals en veel dribbels.” Een oudere fan gaat zelfs een stapje verder in het verwachtingspatroon rondom de Belgische dribbelaar. ,,Hij kan op dit moment de motor worden die deze ploeg een nieuw impuls geeft volgend seizoen.” 

Vanavond staat Estadio Santiago Bernabéu in het teken van Eden Hazard. In België en in Madrid hopen ze stiekem op het verbreken van de publieksopkomst van Ronaldo, waar 80.000 fans man op af kwamen. Josep Pedrerol, een Spaanse tv-presentator van het voetbalpraatprogramma El Chiringuito, durft zelfs een weddenschap aan te gaan. ,,Als er geen 80.000 fans komen voor de presentatie van Hazard, presenteer ik morgen niet El Chiringuito.’

Volledig scherm
Arie Haan. © Pim Ras

De vergelijking met Ronaldo wordt niet alleen getrokken aan hand van de publieksopkomst bij de presentatie. Want kan Hazard Ronaldo doen vergeten in Madrid? ,,Nooit van zijn leven”, weet Arie Haan, ex-international en oud-speler van onder meer Ajax en Anderlecht.

,,Kijk, elke speler heeft zijn eigen kwaliteiten. Dat  geldt voor Ronaldo, dat geldt voor Hazard. Maar om nou te zeggen dat Hazard vergelijkbaar is met een Messi of een Ronaldo, dat gaat te ver. Het is een fantastische speler, daar niet van. Bovendien past hij goed bij Real Madrid en zal hij ongetwijfeld goed tot zijn recht komen daar, maar Ronaldo doen vergeten wordt een moeilijke zaak.”

  1. Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Na een lange winter zonder Europees voetbal is de Champions League weer ontwaakt. Vanavond wordt het meest aansprekende Europese voetbaltoernooi hervat met de achtste finales. Waar kijken oud-profs Rafael van der Vaart (analyticus bij de NOS & Ziggo Sport), Hedwiges Maduro (analyticus FOX Sports), Alfons Groenendijk (ex-trainer ADO Den Haag) en Erik Meijer (analyticus Sky Duitsland) het meest naar uit? Ze reageren op drie vragen.