Friedhelm Funkel moet het veld ruimen bij Fortuna Düsseldorf.
Volledig scherm
Friedhelm Funkel moet het veld ruimen bij Fortuna Düsseldorf. © BSR Agency

Hekkensluiter Düsseldorf ontslaat trainer Funkel

Fortuna Düsseldorf, de nummer 18 van de Bundesliga, heeft trainer Friedhelm Funkel (66) ontslagen. De Duitser Uwe Rösler (51), die de afgelopen jaren bij Malmö FF werkte, werd aangesteld als opvolger. Voor Rösler wordt het zijn eerste club in eigen land. Hij werkte eerder ook bij clubs als Leeds United en Wigan Athletic.

Van de afgelopen negen competitiewedstrijden wist Fortuna Düsseldorf er slechts één te winnen. Afgelopen zondag verloor Fortuna nog met 3-0 van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

De club uit Düsseldorf promoveerde in 2018 naar de Bundesliga. Vorig seizoen eindigde de club als tiende in de hoogste divisie van Duitsland.

,,Het was voor ons natuurlijk heel moeilijk om deze stap te zetten en we gaven onszelf heel bewust een paar dagen de tijd om alles te overwegen. De club Fortuna Düsseldorf is veel verschuldigd aan Funkel. Hij behoedde ons voor degradatie naar de 3e Bundesliga en leidde ons naar de Bundesliga", zei Lutz Pfannenstiel, sportief directeur bij de club.

,,Bovendien zorgde hij met zijn rustige en authentieke voorkomen voor een menselijke en eerlijke cultuur die voelbaar was in en rond de club. Friedhelm verdient hier groot respect voor en Fortuna zal hem daar altijd dankbaar voor zijn."

Zaterdag wacht de huidige nummer 18 een thuisduel met Eintracht Frankfurt. De achterstand op plek 15, aan het eind van het seizoen goed voor lijfsbehoud, bedraagt drie punten.