Volledig scherm
© AFP

Helft duels Ligue 1 uitgesteld door acties ‘gele hesjes’

Zes van de tien voetbalwedstrijden in de hoogste Franse voetbalcompetitie gaan komend weekeinde niet door. 

De lokale autoriteiten zetten donderdagavond een streep door de ontmoeting tussen Nîmes en Nantes wegens aangekondigde protestacties van de inmiddels bekende ‘gele hesjes’. Eerder werden de duels Angers - Bordeaux, Paris Saint-Germain - Montpellier, Toulouse - Olympique Lyon, AS Monaco - OGC Nice en Saint-Étienne - Olympique Marseille om dezelfde reden al uitgesteld door de Franse voetbalbond.

De afgelopen twee zaterdagen liep het in Frankrijk - met name in Parijs - flink uit de hand door actievoerende burgers, ofwel de ‘gilets jaunes’ (gele hesjes). De vier andere duels die op de planning staan voor de zeventiende speelronde in de Ligue 1 gaan vooralsnog wel door.

  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.