Volledig scherm
Thierry Henry. © AFP

Henry keert bij Montreal Impact terug in MLS

Thierry Henry is de nieuwe coach van Montreal Impact, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De oud-spits van onder meer Arsenal, Barcelona en New York Red Bulls tekent een contract voor twee seizoenen bij de MLS-club.

De aanstelling komt tien maanden na zijn gedwongen vertrek bij AS Monaco, waar hij wegens teleurstellende resultaten aan de kant werd gezet. Voor het Franse avontuur was de 42-jarige Henry twee jaar assistent van Roberto Martinez bij de nationale ploeg van België. 

Bij Montreal Impact keert Henry terug in de Amerikaanse voetbalcompetitie, die hij nog kent uit zijn tijd als speler bij New York Red Bulls. Voor die club kwam de Fransman tot meer dan vijftig doelpunten in drie seizoenen. In Europa maakt Henry eerder naam bij Arsenal, waar hij in acht seizoenen bij Arsenal meer dan tweehonderd keer trefzeker was. Verder won de spits met Barcelona later ook nog de Champions League en werd met Frankrijk Europees- en wereldkampioen.

Henry wordt maandag gepresenteerd in Canada en begint halverwege januari met zijn elftal de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.