Volledig scherm
Gonzalo Higuain viert de openingstreffer. © AP

Higuaín neemt worstelend AC Milan bij de hand

AC Milan boekte vanmiddag een broodnodige zege in de Serie A. Tegen hekkensluiter Chievo won de ploeg van Gennaro Gattuso met 3-1, vooral dankzij twee treffers van Gonzalo Higuaín.

De Milanezen kende een moeizame start van het Serie A-seizoen. Alleen AS Roma (2-1) en Sassuolo (1-4) werden in de eerste zes competitiewedstrijden verslagen. De twaalfde plek is het teleurstellende maar logische gevolg.

Het bezoek van Chievo aan San Siro kwam dan ook gelegen. Die ploeg staat onderaan. Ondanks twee gelijke spelen, staat Chievo op -1 vanwege een puntenstraf. AC Milan had dankzij twee treffers van Gonzalo Higuaín geen moeilijke middag. Toen Giacomo Bonaventura na 56 minuten de 3-0 maakte, was het duel beslist. Sergio Pellissier redde de eer: 3-1.

AC Milan kan nu uitkijken op de subtop met twaalf punten uit zeven duels. 

  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.