Volledig scherm
Bayern-voorzitter Uli Hoeness © EPA

Hoeness gaat Özil niet missen: 'Hij speelt al jaren dramatisch'

Uli Hoeness zal geen moment treuren om het vertrek van Mesut Özil bij de Duitse nationale ploeg. ,,Hij speelt al jaren dramatisch. Ik ben blij dat deze nachtmerrie eindelijk voorbij is", zo haalt de voorzitter van Bayern München bij het Duitse Sport1 snoeihard uit naar de middenvelder.

Özil maakte gisteren bekend te stoppen als international na de vele kritiek die hij kreeg te verduren omdat hij vlak voor het WK samen met Ilkay Gündogan op de foto was gegaan met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De speler van Arsenal gaf aan gefrustreerd te zijn over de in zijn ogen slechte behandeling van de Duitse voetbalbond.

,,Hij verschuilt zich nu achter deze foto, maar slaat al jaren een modderfiguur op het veld", foetert de 66-jarige Hoeness. ,,Wat is de laatste keer dat hij een persoonlijk duel heeft gewonnen? Dat moet ergens voor het WK van 2014 zijn geweest. Maar nu zouden Grindel, Löw en Bierhoff (de voorzitter van de DFB, de bondscoach en de teammanger, red) opeens de schuldigen zijn?"

,,Zijn 35 miljoen volgers op social media, die in de echte wereld natuurlijk helemaal niet bestaan, zijn al blij als hij een keer met een goede pass een ploeggenoot bereikt. Wij probeerden, als we met Bayern München tegen Arsenal speelden, juist altijd om hem op te zoeken. Omdat hij de zwakste schakel is."

Özil (92 interlands, 23 goals) is volgens Hoeness dan ook mede-schuldig aan de vroege uitschakeling van Duitsland op het WK in Rusland. ,,Uiteindelijk draait het om sport, en sportief gezien voegt hij al jaren niets meer toe aan de nationale ploeg."