Honderdste goal Agüero in Etihad Stadium bij recordzege City

VideoManchester City heeft een moeiteloze 4-0 zege geboekt op Bournemouth. Sergio Agüero leidde met zijn honderdste goal in het Etihad Stadium de zege in. Raheem Sterling, nogmaals Agüero en Danilo tekenden na rust voor de eindstand. Door de 4-0 heeft City een record gepakt: meer dan honderd goals (101) in één kalenderjaar. 

De ploeg van Pep Guardiola verloor nog geen enkele keer in het huidige Premier League-seizoen en het heeft er vanmiddag ook geen moment naar uitgezien dat daar verandering in kwam. Sergio Agüero tekende, met een beetje hulp van de Bournemouth-defensie, na een klein half uur voor de 1-0. De doelpuntenmachine kwam vervolgens moeizaam op gang, maar na rust liep City, dat niet eens sprankelend spel op de mat legde, uiteindelijk toch  uit naar een eclatante 4-0 zege. Nathan Aké speelde de hele wedstrijd voor Bournemouth.

Door de nieuwe driepunter gaat City met 55 punten aan kop van de Premier League. 'Achtervolgers' Chelsea, Liverpool en Arsenal morsten dit weekend al punten. Chelsea kwam niet verder dan 0-0 bij Everton, Liverpool en Arsenal speelden 3-3 tegen elkaar gelijk. Manchester United speelt vanavond nog uit tegen Leicester City.

Winst Pröpper 

Davy Pröpper won met Brighton & Hove Albion met 1-0 in eigen huis tegen het Watford van Daryl Janmaat. Luciano Narsingh begon in de basis bij Swansea City tegen Crystal Palace en speelde 1-1 gelijk. Datzelfde deden Southampton, zonder Virgil van Dijk, en Huddersfield Town terwijl Stoke City met 3-1 won van West Bromwich Albion. Het meest spectaculaire duel vond plaats in het Olympisch Stadion van Londen. Daar won Newcastle United met 2-3 van West Ham United.

Volledig scherm
Sergio Agüero. © REUTERS