Honduras: Australië bespioneert ons met een drone

Volgens de Hondurese voetbalbond heeft Australië geprobeerd met een drone bij de training van de nationale voetbalploeg van hun land in Sydney te spioneren.

Honduras speelt morgen (aftrap 10.00 uur Nederlandse tijd in het ANZ Stadion van Sydney) de beslissende interland tegen Australië om een WK-ticket. Het eerste duel eindigde vrijdag in San Pedro in 0-0. ,,Australië heeft een officiële training van ons bespioneerd met een drone en daarbij veel ongemak veroorzaakt bij onze spelers en begeleiders'', meldde de bond in een Twitterbericht met een kort filmpje waarop een drone te zien is boven het stadion in Sydney.

Volledig scherm
Het ANZ Stadion in Sydney. © Getty Images

De voetbalbond van Australië ontkent iets te maken te hebben met de drone. Volgens de bond waren kinderen buiten het stadion met een drone aan het spelen. Honduras-bondscoach Jorge Luis Pinto lachte de verklaring weg. ,,Dit is spionage. Beschamend gewoon.''

Honduras en Australië hebben al dagen ruzie. Vorige week zouden de Socceroos het spelershotel in Honduras hebben afgezocht naar afluisterapparatuur. Honduras was gisteren boos dat ze gedwongen werden hun warming-up van de training achter de reclameborden te houden en baalde dat de Australische pers na de open trainingssessie van een kwartier niet volgens de FIFA-regels uit het ANZ Stadion vertrok.