Volledig scherm
PREMIUM
Marco Verratti gaat met rood het veld af. © Getty Images

Hun 'innerlijke Joegoslaaf' boven halen; spelers PSG lukte het niet

Onze voetbalexpert Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag de klasse van topspelers, die soms ook hun achilleshiel is.

Door Maarten Wijffels

1. Ergens halverwege het fascinerende gevecht
tussen Tottenham Hotspur en Juventus had Emile Schelvis woensdag op tv een treffende zin. ,,De Europese subtop die elkaar tot het uiterste drijft, dat is misschien wel leuker dan twee absolute topclubs tegen elkaar.’’ De Ziggo-commentator zag wat iedereen zag: over twee duels lag dan weer de ene ploeg op zijn rug (Spurs 2-0 achter in Turijn), dan weer de andere (Juve 1-0 achter in Londen). Maar vanuit kansloze positie sloegen ze keihard terug. Met Juventus als overwinnaar, maar pas nadat een late kopbal binnenkant paal van Spurs nét geen doelpunt werd.

  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.