Volledig scherm
Oud-Bayern-goalie Oliver Kahn. © photo_news

'Ik raad homoseksuele voetballer niet aan uit kast te komen'

Oliver Kahn heeft weer eens van zich laten horen. De legendarische doelman van vooral Bayern München stelde in het Duitse tijdschrift 'Gala Mag' dat homoseksualiteit in het voetbal nog steeds een taboe is. 'Het klinkt misschien droevig, maar ik zou een homoseksuele voetballer niet aanraden uit de kast te komen', aldus de Duitser.

'In onze samenleving is het misschien wel niet langer een probleem, toch is het naïef te denken dat dat ook in een professionele sport het geval is', zei de voormalige Duitse nationale nummer één.

'King Kahn' vindt dat het veel complexer is dan profvoetballers gewoon aan te raden om uit de kast te komen, en dat de speler ook de impact op lange termijn goed moet overwegen. 'De sfeer is vaak verhit. Er is veel rivaliteit, waardoor mensen soms echt onaardige dingen gaan zeggen of doen. Bovendien spelen er nog zaken: Wat met de sponsors? En hoe zal het de verdere carrière beïnvloeden? De situatie is veel ingewikkelder dan ze op het eerste gezicht lijkt', sloot Kahn zijn betoog af.

  1. Van de Donk en Roord schitteren samen bij Arsenal: ‘Dit meenemen naar Oranje’
    Hattrick Roord

    Van de Donk en Roord schitteren samen bij Arsenal: ‘Dit meenemen naar Oranje’

    De laatste jaren was er in Nederland regelmatig discussie of Jill Roord (22) en Daniëlle van de Donk (28) wel samen op een middenveld konden. Arsenal-coach Joe Montemurro laat de twee Oranje-internationals gewoon samenspelen op het middenveld en met succes: mede dankzij drie goals van uitblinker Roord won Arsenal vanmiddag met 6-0 van Tottenham Hotspur. ,,Ik heb die discussie altijd bullshit gevonden”, zei Roord.