Volledig scherm
Gianni Infantino. © AP

Infantino: Mogelijk ook 48 landen op WK 2022

WK in QatarWereldvoetbalbond FIFA overweegt het WK van 2022 in Qatar al uit te breiden met meer landen. Met hoeveel is nog niet duidelijk, maar voorzitter Gianni Infantino onderzoekt serieus de mogelijkheden, zei hij op het jaarlijkse congres van de Aziatische voetbalbond in Kuala Lumpur.

De FIFA heeft eerder besloten het aantal deelnemende landen uit te breiden van 32 naar 48 landen. ,,Dat gebeurt op het WK van 2026. Maar het kan zijn dat we op het WK in Qatar al meer dan 32 landen zien. We bekijken de mogelijkheden met onze vrienden uit Qatar en andere landen uit de regio. We hopen dat het lukt en zo niet, dan hebben we het geprobeerd'', aldus de Zwitserse preses.

Het WK van 2026 wordt gehouden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Infantino maakte duidelijk dat Qatar zal moeten samenwerken met buurlanden om uitbreiding mogelijk te maken. De relatie tussen het golfstaatje (2,5 miljoen inwoners) en buurlanden als Saoedi-Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten is echter sinds enkele maanden behoorlijk bekoeld.