Rumbo a mi nuevo hogar, con mi amigo @hiroshi.mikitani... 🇯🇵⚽ ✈️ 🌍 Heading to my new home, with my friend @hiroshi.mikitani 🇯🇵⚽ ✈️ 🌍

337.8k Likes, 4,230 Comments - Andres Iniesta (@andresiniesta8) on Instagram: "Rumbo a mi nuevo hogar, con mi amigo @hiroshi.mikitani... 🇯🇵⚽ ✈️ 🌍 Heading to my new home, with my..."

Iniesta op weg naar Vissel Kobe

Andrés Iniesta vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker bij het Japanse Vissel Kobe. De middenvelder van Barcelona laat via sociale media weten dat hij op weg is naar zijn nieuwe club.

,,Op weg naar mijn nieuwe thuis", zette hij op Twitter, met daarbij de vlag van Japan. Op de foto is bovendien te zien hoe hij in het vliegtuig de hand schudt van Hiroshi Mikitani. Dat is de eigenaar van Rakuten, de hoofdsponsor van Barcelona en Vissel Kobe.

Volledig scherm
Andrés Iniesta met eigenaar Hiroshi Mikitani. © Instagram Andrés Iniesta

Voor de tweet van Iniesta wisten veel Spaanse media al dat de populaire middenvelder voor Vissel Kobe had gekozen. Hij zou donderdag al worden gepresenteerd. Iniesta speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona. De begenadigde middenvelder was zestien seizoenen actief voor de Catalaanse topclub; hij veroverde dit seizoen voor de negende keer de landstitel met Barça. De 34-jarige Iniesta won onder meer ook zes keer de Spaanse beker, vier keer de Champions League en drie keer de wereldbeker voor clubs.

In 2010 schoot hij Spanje naar de wereldtitel in de finale van WK in Zuid-Afrika tegen Oranje. Iniesta is er ook deze zomer weer bij op het WK in Rusland.