Italiaanse media vol lof na eerste goal De Ligt: ‘De reus is opgestaan’

Met een goal en en een puik optreden tegen Torino lijkt Matthijs de Ligt de stroeve start bij Juventus gisteren definitief van zich te hebben afgeschud. De Italiaanse media komen vanmorgen superlatieven tekort om de negentig minuten van de oud-Ajacied te beschrijven. ‘De reus is opgestaan’, meldde de Italiaanse versie van FOX Sports.

 De Ligt maakte in de derby tegen Torino het enige doelpunt en kreeg in veel kranten het hoogste cijfer. ,,De Ligt speelde weloverwogen en straalde persoonlijkheid uit. Hij ging de duels aan en gaf geen centimeter weg. Hij wist vanuit zijn positie op de juiste momenten de ruimtes te dichten. De winnende treffer was verdiend: zijn eerste in wat in Turijn een heel speciale wedstrijd is. De reus is eindelijk opgestaan.”

Tuttomercatoweb, die De Ligt ook het hoogste cijfer geeft, schrijft wel dat De Ligt in de eerste helft met de schrik vrij kwam, toen hij wéér een handsbal maakte. De arbitrage zag het anders. ‘Wéér een handsbal. Het zou de derde strafschop van het seizoen zijn geweest, maar de arbitrage was een andere mening toegedaan. Dat kwam De Ligt niet ongelegen. Hij speelde vervolgens zijn beste duel in het shirt van Juve.”

Volledig scherm
Matthijs de Ligt. © Getty Images

Gazzetta dello Sport kopt vanmorgen na de Derby della Mole met koeienletters: ‘De Ligt perfect'. ,,Matthijs is de man van de dag, de man van de derby. Hij werd gespaard voor een handsbal, die Juve een pingel had kunnen kosten, maar De Ligt herstelde zich razendknap. Sterker nog: hij besliste de derby met een schitterende volley. Torino dacht even een puntje af te snoepen van de kampioen, maar nee, de overtuigende volley val de Nederlander besliste anders.”

Il Messagero, die De Ligt een 6,5 geeft: ,,Hij maakte weer een blundertje in zijn strafschopgebied, maar de handsbal werd niet bestraft. Vervolgens besliste De Ligt het duel uiterst koel na een assist van Gonzalo Higuaín.”

Bekijk hier de hele samenvatting van Torino- Juventus