Volledig scherm
De Italiaanse bondsvoorzitter Gabriele Gravina en AC Milan-goalie Gianluigi Donnarumma. © EPA

Italiaanse ploeg steunt overstroomd Venetië

De Italiaanse voetballers hebben steun betuigd aan de inwoners van Venetië, dat is getroffen door overstromingen. Een deel van de selectie van de 'Azzurri' bracht een bezoek aan het wereldberoemde San Marcoplein, dat vrijdag op last van burgemeester Luigi Brugnaro van Venetië werd gesloten vanwege het extreem hoge waterpeil. 

Doelman Gianluigi Donnarumma ploegde met lieslaarzen aan door het hoge water over het plein voor de San Marcobasiliek. De 20-jarige keeper van AC Milan en het Italiaanse elftal had gezelschap van bondsvoorzitter Gabriele Gravina en oud-spits Gianluca Vialli, tegenwoordig teammanager bij het nationale elftal. ,,Venetië zal ook dit overwinnen", zei Vialli. ,,Net als een voetballer die ernstig geblesseerd raakt, maar dan toch weer opstaat.”

De delegatie van de 'Azzurri' liep een rondje over het onder water gelopen plein en bracht een bezoek aan wat ondernemers in de buurt om ze sterkte te wensen. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini won vrijdag in de EK-kwalificatie met 3-0 bij Bosnië-Herzegovina. Italië, dat alle negen groepsduels heeft gewonnen, sluit de kwalificatie maandag in Palermo af tegen Armenië.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
De Italiaanse teammanager Gianluca Vialli (tweede van links) en Gianluigi Donnarumma (tweede van rechts). © EPA
  1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
    Wereldelftal

    Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

    Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.