Janssen wéér goud waard voor Monterrey in Mexicaanse titelstrijd

Vincent Janssen is momenteel goud waard voor zijn Mexicaanse club CF Monterrey. Nadat hij in de kwartfinale van de play-offs om de landstitel al belangrijk was, heeft hij nu ook in de halve finale zijn stempel gedrukt. De Nederlandse spits lijkt precies op tijd in vorm voor het WK voor clubs.

In de kwartfinale van de play-offs om de landstitel versloeg Monterrey tegenstander Santos Laguna (5-2 thuis, 1-1 uit: in beide wedstrijden scoorde Janssen), waarna in de halve eindstrijd een clash met Necaxa op het programma was. Het heenduel was in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) en werd door de thuisploeg met 2-1 gewonnen.

Daarbij was Janssen weer zeer belangrijk, aangezien hij na een heerlijke actie voor de winnende treffer tekende. Zaterdagnacht volgt de return. Een week later speelt Monterrey in de kwartfinale van het WK voor clubteams, tegen de winnaar van Al Sadd - Hienghène Sport. Wint Monterrey ook díé wedstrijd, dan wacht Janssen en directe clash met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die met Liverpool in de halve finale instromen.

Volledig scherm
© Getty Images