Volledig scherm
© photo_news

'John van den Brom ontslagen bij Anderlecht'

UpdateJohn van den Brom is vanavond ontslagen als trainer van Anderlecht. Dat meldt Het Laatste Nieuws op zijn website. Zowel de clubleiding als het kamp-Van den Brom wil het ontslag nog niet bevestigen, maar volgens de Belgische krant is het vertrek van de Amersfoorter zeker. Anderlecht maakt het nieuws morgen bekend.

Volledig scherm
© Photo News

Gisteravond kreeg hij van voorzitter Roger Vanden Stock zelf te horen dat hij niet langer trainer van Anderlecht is, zo meldt HLN.nl vandaag. Van Den Brom had nog een contract tot de zomer  van 2015. Zijn ontslag kost Anderlecht ruim 1 miljoen euro.

Van den Brom, oud-profvoetballer van onder meer Vitesse en Ajax, had de Belgische topclub sinds 2012 onder zijn hoede. Van den Brom (47) pakte vorig jaar met 'Paars-Wit' op het nippertje de landstitel.

Dit seizoen vallen de prestaties echter tegen. Het avontuur in de Champions League was na de groepsfase voorbij en in eigen land staat Anderlecht derde, op 12 punten van koploper Standard Luik.

De Belgische sportzender Sporza meldde eerder vandaag al dat Anderlecht het ontslag van Van den Brom morgen wereldkundig maakt, als voorzitter Roger Van den Stock terug is in Brussel. Besnik Hasi, de assistent van de trainer uit Amersfoort, moet de Belgische club in de play-offs leiden. Van den Brom werkte eerder als trainer bij AGOVV, ADO Den Haag en Vitesse. Met Anderlecht won hij naast de landstitel ook twee keer de Belgische Supercup.

Amper 2 weken geleden werd Mario Been ontslagen bij Racing Genk. Stanley Menzo, de derde Nederlandse trainer in België, zit bij Lierse SK nog wel op zijn plek.