Lege tribune's in Milaan tijdens het duel Inter-Ludogorets.
Volledig scherm
Lege tribune's in Milaan tijdens het duel Inter-Ludogorets. © AFP

Juventus en Inter spelen zondag definitief zonder publiek

De topwedstrijd in de Italiaanse competitie tussen Juventus en Inter wordt zondag definitief zonder publiek gespeeld. Dat heeft de overkoepelende organisatie van de Serie A donderdag definitief bevestigd over de ontmoeting tussen de thuisspelende koploper uit Turijn en de nummer 3 uit Milaan.

In het komende weekeinde worden vijf wedstrijden uit de Serie A achter gesloten deuren gespeeld, wegens de uitbraak van het coronavirus in de betreffende regio's. De andere vier zijn Udinese - Fiorentina, AC Milan - Genoa, Parma - SPAL en Sassuolo - Brescia.

Ook het vorige weekeinde werden in de Italiaanse competitie bij meerdere wedstrijden geen toeschouwers toegelaten.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.