Juventus voor achtste keer op rij kampioen van Italië

Juventus is voor de achtste keer op rij kampioen van Italië geworden. Na eerdere miskleunen wist Juve deze keer wel de beslissing te forceren. Tegen Fiorentina werd het in eigen huis 2-1 met dank aan treffers van Alex Sandro en een eigen doelpunt van German Pezzella na een schot van Cristiano Ronaldo. Voor de bezoekers was Nikola Milenkovic trefzeker.

Voor de club uit Turijn zal de 35ste landstitel uit de clubgeschiedenis vooral als een troostprijs voelen. Afgelopen zomer werd Cristiano Ronaldo voor 100 miljoen euro overgenomen van Real Madrid met als grote doel eindelijk weer eens de Champions League te winnen. In de Serie A zijn de bianconeri namelijk schier onaantastbaar, het verschil met de naaste achtervolger Napoli is achttien punten, met nummer drie Internazionale zelfs 25 punten.
De Champions League wordt echter ook dit jaar weer niet veroverd. In de kwartfinale werd Juve uitgeschakeld door Ajax.

Voor Ronaldo zelf is de landstitel wel een persoonlijk hoogtepunt. De Portugees is de eerste speler die landstitels in Italië, Engeland (Manchester United) en Spanje (Real Madrid) wist te veroveren.

Volledig scherm
© AFP

Trainer Massilimiano Allegri gaf eerder deze week al aan zich wel te verheugen op de landstitel. ,,Het zou stom zijn om hier niet blij mee te zijn.”

Juventus zelf zal overigens spreken van een 37ste landstitel in de geschiedenis. De club verzet zich nog steeds tegen de twee afgepakte kampioenschappen (2004/2005 en 2005/2006) als gevolg van het omkopingsschandaal Calciopoli.