Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt.
Volledig scherm
Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt. © REUTERS

Juventus zonder De Ligt en Ronaldo in het thuisduel met Brescia

Matthijs de Ligt moet bij het thuisduel van Juventus met Brescia plaatsnemen op de bank. Daniele Rugani krijgt van Maurizio Sarri de voorkeur.

De Ligt neemt naast een andere concurrent plaats op de bank: Giorgio Chiellini, die eind augustus een zware knieblessure opliep en een operatie moest ondergaan. De 35-jarige Italiaan, aanvoerder van Juventus, vormde al jaren een centraal verdedigingsduo met landgenoot Leonardo Bonucci. De blessure van Chiellini bood De Ligt aan het begin van het seizoen de kans om zich in de basis te spelen. De 20-jarige verdediger, in de zomer overgekomen van Ajax, speelde vooralsnog achttien wedstrijden in de Serie A. De Ligt moest een tijdje Merih Demiral voor zich dulden, maar de Turk liep vorige maand ook een zware knieblessure op en staat de rest van het seizoen aan de kant. Nu is het dus Daniele Rugani die de voorkeur krijgt boven De Ligt.

Cristiano Ronaldo ontbreekt in de selectie van Juventus voor het duel met Brescia. De Portugees kwam in de laatste tien competitiewedstrijden steeds tot scoren. Hij maakte in die reeks maar liefst vijftien doelpunten.