Volledig scherm
Stuk dak waait van Ghelamco Arena. In Gent heeft storm Ciara opnieuw lelijk huis gehouden. In de Ghelamco Arena, de thuisbasis van voetbalclub KAA Gent, waaide een deel van de luifel boven de tribune los. © Wannes Nimmegeers

KAA Gent wil schade aan dak Ghelamco Arena snel herstellen, wedstrijden komen niet in het gedrang

Het deel van het dak dat gisteravond van de Ghelamco Arena van de Belgische voetbalclub KAA Gent is gewaaid, is opgeruimd. Momenteel wordt op het dak zelf bekeken of de rest nog veilig vast zit. ,,Voorlopig komen geen wedstrijden in het gedrang en wordt de geleden schade zo snel mogelijk hersteld.”

Volledig scherm
Stuk dak waait van Ghelamco Arena. In Gent heeft storm Ciara opnieuw lelijk huis gehouden. In de Ghelamco Arena, de thuisbasis van voetbalclub KAA Gent, waaide een deel van de luifel boven de tribune los. © Wannes Nimmegeers

,,Als gevolg van storm Ciara met hagel, bliksem en immense valwinden is er maandagavond omstreeks 21.30 uur schade toegebracht aan de Ghelamco Arena, ter hoogte van de luifel boven vak 323”, laat de club weten. De schade is intussen opgemeten. Over de breedte van vak 323 zijn de luifelpanelen losgerukt. De draagstructuur van het dak is ongeschonden en intact gebleven. De komende wedstrijden van de club komen in principe niet in het gedrang. Aangezien de draagstructuur intact is, kan het stuk luifel gewoon vervangen worden. Voor KAA Gent staat er deze week een uitwedstrijd in Eupen op het programma, dus heeft de club in principe twee weken tijd om de stormschade te herstellen.

De brandweer kwam maandagavond al ter plaatse, en heeft toen al het afgewaaide gedeelte dat op de parkeerplaats van een Albert Heijn was terechtgekomen, opgeruimd. 

,,Deze ochtend is de gebouwbeheerder nagegaan op welke manier en binnen welk tijdsbestek de schade kan worden hersteld zonder dat wedstrijden in het gedrang komen”, klinkt het bij KAA Gent. ,,Uiteraard is de eerste zorg hierbij de veiligheid van onze supporters en toeschouwers. Verder is er een onafhankelijk expertisebureau aangesteld, dat zal nagaan wat de oorzaak is. Hoogstwaarschijnlijk zijn dat de uitzonderlijke windomstandigheden maar voor definitieve duidelijkheid wachten we uiteraard het onderzoek en de conclusies van het expertisebureau af.”

De club laat intussen nagaan of er nog losliggende luifelpanelen zijn. Indien wel worden die uiteraard gefixeerd. Er wordt ook nagegaan of extra maatregelen genomen kunnen worden om dit in de toekomst te voorkomen.