Ferdi Kadioglu.
Volledig scherm
Ferdi Kadioglu. © Joep Leenen

Kadioglu in beeld bij Turks nationale elftal

Een afvaardiging van de Turkse voetbalbond zit vanavond vermoedelijk op de tribune van De Galgenwaard bij het duel Jong FC Utrecht - NEC, waarschijnlijk voor NEC-middenvelder Ferdi Kadioglu.

Senol Ustaömer en Tolunay Kafkas van de Turkse bond bekeken afgelopen vrijdag ook al de verrichtingen van het 18-jarige talent tegen FC Volendam (3-0 winst). Kadioglu, die dit seizoen een basisplaats heeft bij NEC, sprak na die wedstrijd met de delegatie. De Turken volgen Kadioglu al jaren. Hij zou nu in beeld zijn voor het Turks nationale elftal.

Kadioglu, die geen Turks spreekt, heeft een dubbele nationaliteit: Nederlands en Turks. De aanvallende middenvelder, goed voor vier goals en tien assists in de eerste divisie, speelde in het verleden al eens mee met een oefenwedstrijd van een Turks jeugdteam. 

Turkije plaatste zich in een poule met onder meer IJsland en Kroatië niet voor het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland. De ploeg van de nieuwe bondscoach Mircea Lucescu (Roemenië) speelt 23 maart een oefeninterland tegen Ierland en 5 juni tegen Rusland.

Delegatie Turkije aanwezig bij de wedstrijd tussen NEC en Volendam.
Volledig scherm
Delegatie Turkije aanwezig bij de wedstrijd tussen NEC en Volendam. © David van Haren