Volledig scherm
Hugo Broos (links). © AFP

Kameroen zet bondscoach Broos op straat

Hugo Broos is niet langer de bondscoach van Kameroen. Dat heeft de Kameroense voetbalbond vandaag bekend gemaakt in een perscommuniqué. 

De 65-jarige Broos won begin dit jaar nog de Afrika Cup met de Ontembare Leeuwen, maar ze konden zich niet plaatsen voor het WK in Rusland. 

,,Er was al maanden een mondeling akkoord voor een contractverlenging, maar dat is nooit op papier gezet”, vertelde Broos aan Het Laatste Nieuws. ,,Ik had een deadline vooropgesteld op 15 december, maar daardoor heeft Kameroen nu besloten het contract per direct te ontbinden. Ik heb enerzijds spijt, want was mooi avontuur. Anderzijds ben ik opgelucht want situatie was niet meer werkbaar. Officieel weet ik nog van niks, maar de bondsdokter heeft me vanmiddag op de hoogte gesteld.''

Broos had ook een conflict met Ajax-doelman André Onana. De Kameroener die een tijd niet werd geselecteerd door Broos vindt dat de coach niet eerlijk is. ,,Ik kan niet zeggen dat onze trainer een leugenaar is. Maar als je met hem praat, zegt hij eerst tegen je dat hij je niet selecteert. Vervolgens zegt hij in een persconferentie dat je niet meer voor je land wilt uitkomen", aldus Onana eerder tegen Fox Sports.