Volledig scherm
Marcel Keizer © Getty Images

‘Keizer weg bij Sporting’

Marcel Keizer is volgens het Portugese A Bola niet langer trainer van Sporting. De krant geeft aan dat de club ontevreden is met het functioneren van Keizer en de trainer zelf kan zich niet vinden in het transferbeleid.

De voormalig trainer van Ajax heeft het uiteindelijk niet langer dan een jaar vol gehouden. Zijn contract bij Sporting liep nog tot medio 2021. Met de Portugezen veroverde hij vorig seizoen de Taça da Liga en de Taça de Portugal, de twee bekertoernooien van het Zuid-Europese land.

De tegenstander van PSV in de Europa League staat na vier duels op de vijfde plek in de Primeira Liga. Afgelopen weekend werd er met 2-3 verloren van Rio Ave en begin augustus ging de club hard onderuit in de Portugese Supercup. Van rivaal Benfica werd met 5-0 verloren.

PSV opent de groepsfase van de Europa League op 19 september met een thuiswedstrijd tegen Sporting. Op 28 november, op de vijfde speeldag, spelen de Eindhovenaren in Portugal.

  1. Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Na een lange winter zonder Europees voetbal is de Champions League weer ontwaakt. Vanavond wordt het meest aansprekende Europese voetbaltoernooi hervat met de achtste finales. Waar kijken oud-profs Rafael van der Vaart (analyticus bij de NOS & Ziggo Sport), Hedwiges Maduro (analyticus FOX Sports), Alfons Groenendijk (ex-trainer ADO Den Haag) en Erik Meijer (analyticus Sky Duitsland) het meest naar uit? Ze reageren op drie vragen.